ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

 
Το Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Καλαμαριάς,βρίσκεται στην γωνία της οδού Πόντου με την οδό Αγίου Νικολάου, στις εγκαταστασεις του παλιού ορφανοτροφείου της πολης,που είχε την επωνυμία "Αριστοτέλης".Απο εκεί λοιπόν βγήκε και το όνομα που χαρακτηρίζει το γήπεδο. Την δεκαετία του 1960, το γήπεδο αυτό ήταν προπονητήριο για τους μικρούς επίδοξους ποδοσφαιριστές της εποχής.Ο αγωνιστικός χώρος δεν ειχε χλοοτάπητα, αλλά χώμα, για πολλές δεκαετίες.
 
Την αγωνιστική χρονιά 1983-1984, λόγω της κατασκευής του γηπέδου ποδοσφαίρου του Απόλλωνα Καλαμαριάς στην οδό Χηλής,εγκαταστάθηκαν στο γήπεδο του "Αριστοτέλη" οι ομάδες που εως τότε αγωνιζόταν στο παλιό "ξερό" γήπεδο του Απόλλωνα.
 
Απο τότε, σταδιακά γίνονται εργασίες για την αναμόρφωση της εγκτατάστασης.Καινούργια αποδυτήρια,ηλεκτροφωτισμός του αγωνιστικού χώρου για την διεξαγωγή προπονήσεων και κατά τις βραδινες ώρες, κερκίδες 500  καθημενων, σκέπαστρο.Το 2005  έγινε τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο και συνεχεις παρεμβάσεις στην περιφραξη και στον ηλεκτροφωτισμό.
 
Σημερα,προπονουνται και αγωνίζονται οι παρακάτω ποδοσφαιρικοί σύλλογοι:
 
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΜΑΡΑΘΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΜΕΝΤΕΚΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
καθώς και τα τμήματα υποδομών του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ.
 
 
Υπεύθυνος για την λειτουργία του γηπέδου είναι ο κ. Φώτης Μαζουλουξής και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2310/449-600
 

 

 
 Φωτογραφίες του γηπέδου πρίν την ανακατασκευή του
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 
 

 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Φωτογραφίες  του γηπέδου το 2005 μετά την τοποθέτηση του πλαστικού χλοοτάπητα